Maak kennis met onze Scentsy Disney designer.

Scentsy - Jason Disney Designer

Maak kennis met onze Scentys Disney Designer ( Ontwerper ), Jason. Onze Disney producten hebben een speciaal soort magie. Wanneer je onze exclusieve Scentsy geuren toevoegt aan hun iconische karakters, passen we gewoon! Er is niets beter dan Disney fans te verrassen met nieuwe Scentsy producten die het plezier en fantasie vergroten aan de verhalen waar we zo van houden. 

Er is een dorp voor nodig om het allemaal tot leven te brengen, maar we willen het Scentsy spotlight op een geweldig lid van het team schijnen:  

Maak kennis met Jason, Product Disney Design Manager

Op de middelbare school hield Jason van tekenen en wist hij dat hij animator wilde worden voor Disney. Nadat hij tijdens Desert Storm in het leger had gediend, behaalde hij een zeer competitieve plek bij CalArts, een animatieschool in Valencia, Californië, opgericht door Walt en Roy Disney om creatief talent te ontwikkelen.

Leuk weetje: Jason werd aangeworven voor het allereerste leerlingprogramma bij Disney Consumer Products, gericht op levenstekenen, personagekunst, conceptontwerp, beeldhouwen, illustreren en productontwikkeling.

Voordat hij in januari 2018 naar Scentsy kwam, werkte Jason als Senior Character Artist bij Disney Consumer Products, en ook voor Pixar, Warner Bros., Universal Studios, Cartoon Network en Sanrio.

Nu, met ongeveer 25 jaar ervaring onder zijn riem, ontwerpt Jason alle Disney-, Marvel- en Star Wars warmers van Scentsy, en helpt met creatieve leiding over al het andere Disney, van kinderproducten tot verpakking en marketingmateriaal.

Scentsy Disney Designer Jason

Hier is een kijkje achter de schermen op een dag uit het leven van Jason:

Hoe ziet jouw typische Scentsy-dag eruit?

Ik begin mijn dag vaak in de Scentsy Commons Kitchen en probeer de geweldige Scentsy Disney producten te mijden. Ik breng de vroege ochtend door met het lezen van de e-mails over productontwikkeling die ‘s nachts zijn aangekomen. Vervolgens probeer ik een paar uur door te brengen in een creatieve zone. Natuurlijk zonder e-mail en met mijn favoriete muziek op mijn hoofdtelefoon. Om nieuwe productconcepten te verkennen en te schetsen.

Ik breng elke dag een paar uur door met vergaderingen en bespreek alle gedetailleerde details van product- en verpakkingsprojecten, routekaarten, tijdlijnen, kosten, verlanglijstjes, enz. Middagen worden meestal besteed aan het tekenen van technische overlay-correcties op foto’s van producten in verschillende ontwikkelingsstadia, waardoor de gelicentieerde personages meer lijken op de personages die we kennen en waar we van houden.

Do you watch Disney, Marvel or Star Wars movies for inspiration? What’s your favorite?

Ja altijd! Favoriete? Kom op, dat is een strikvraag! Zo veel: The Nightmare Before Christmas, The Incredibles, Aladdin, Toy Story, The Emperor’s New Groove, Lilo & Stitch en, misschien wel het meest onderschatte, Tangled (mijn dochter en ik kijken er graag samen naar). Vanaf daar waren Episodes IV, V en VI van Star Wars, Guardians of the Galaxy, en ik hield van de creativiteit en esthetiek van Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Scentsy - Star Wars - The Child Mandalorian

Leuk weetje: Jason had de uitvinding van internet en sociale media nodig om eindelijk te ontdekken dat hij geboren was op Star Wars Day
4 mei.

Welk Disney-personage heb je het meest? Waarom?

Maximus, het paard uit Tangled. Zijn hilarische hyperfocus en overachiever-houding. Ik wed dat mensen ook lachen om mijn gezicht als ik teken.

Scentsy Disney Maximus Tangled
Bron : Disney Maximus Tangled

Welk Disney-product was het leukst om te ontwerpen? Wat was het moeilijkst?

Het leukst: Jack Skellington Pumpkin King en de Millennium Falcon- warmers.

Moeilijkst: degene waar ik momenteel aan werk en die ik niet kan noemen! Maar daarnaast zou ik The Child – Scentsy Buddy moeten zeggen. Ik heb hieraan samengewerkt met Julie (mede Scentsy-ontwerper) en om de kleine man op de markt te krijgen. Door het ontbreken van eerdere patronen om te volgen en de tientallen ontwerpherzieningen van Lucasfilm, veroorzaakte het slapeloze nachten, geloof me !

Scentsy - Jack Skellington

Leuk weetje: Jasons favoriete Scentsy-geur is Jack’s Obsession , de limited-edition geur die we lanceerden met de Jack Skellington Warmer!

Ik was backstage in Anaheim op Scentsy Family Reunion 2018 toen we onze nieuwe samenwerking met Disney en whoa aankondigden . Ik dacht dat het gejuig van het publiek de steiger naar beneden zou halen waar ik onder stond! De volgende dag tijdens de lunch zaten een paar Scentsy-medewerkers en ik aan tafel met Consultants. Een van de medewerkers zei : “Hé, deze man hier is degene die alle Disney-producten ontwerpt.” Natuurlijk had ik net een enorme hap van mijn boterham genomen. Met alle vele vragen en spontane ideeënuitwisseling kreeg ik die dag mijn lunch niet af!

Scentsy SFR 2018

Leuk weetje: Jason was begin twintig en werkte voor Disney en ze stuurden hem naar Disneyland om de magie te ervaren van een dag lang een rondlopend personage te zijn!

Ik werk momenteel aan het meest uitdagende warmere ontwerp tot nu toe! Het moest iets speciaals zijn en meer dan alleen één personage integreren. En toch met de kern waarde van de fan base. We waren vorig jaar begonnen met het ontwikkelen van een coole technologie voor onze Frozen II Warmer. Helaas moesten deze stop zetten vanwege technische problemen. Nu hoop ik dat we klaar zijn om het te gebruiken!

Wil jij op de hoogte gehouden worden vul dan het formulier in.

    DisneyStar WarsMarvelPixar